Главная » Статьи » Рецепти |
Як швидко приготувати куліш?
Якогось класичного рецепту приготування кулешу немає, в основному це суцільна імпровізація, але присутність пшона в цій імпровізації обов'язково. Дуже зручне блюдо - і перше, і друге в одному, і готувати можна з того, що є під рукою, на бульйоні або на воді. Що знадобиться для швидкого кулешу Літр бульйону або води 100 - 150 грамів пшона Дві картоплини Дві помідори Одна цибулина Сосиски або будь-яка ковбаса, шинка Сіль за смаком Приготування Пшоно перед початком приготування добре промивається. Потім заварюється окропом (можна в мисочці або прямо в гуртку) і лишається хвилин на 10 - 15. Вода зливається, крупа промивається, і пшоно перекладається у киплячий бульйон або в киплячу воду. Коли крупа почне розварюватися, додати нарізану кубиками картоплю, посолити і варити до готовності. В кінці приготування покласти пасеровану в олії цибулю, нарізані часточками помідори, поварити 5 - 10 хвилин і додати ковбасу або шинку, лавровий лист, перець і вимкнути. Дати кулешу трохи настоятися і розлити по тарілках. У тарілки можна додати свіжу зелень. Особливо смачний куліш з житнім хлібом. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |