Главная » Статьи » Рецепти

Як швидко приготувати куліш?
Якогось класичного рецепту приготування кулешу немає, в основному це суцільна імпровізація, але присутність пшона в цій імпровізації обов'язково. Дуже зручне блюдо - і перше, і друге в одному, і готувати можна з того, що є під рукою, на бульйоні або на воді.
Що знадобиться для швидкого кулешу
Літр бульйону або води
100 - 150 грамів пшона
Дві картоплини
Дві помідори
Одна цибулина
Сосиски або будь-яка ковбаса, шинка
Сіль за смаком
Приготування

Пшоно перед початком приготування добре промивається. Потім заварюється окропом (можна в мисочці або прямо в гуртку) і лишається хвилин на 10 - 15. Вода зливається, крупа промивається, і пшоно перекладається у киплячий бульйон або в киплячу воду. Коли крупа почне розварюватися, додати нарізану кубиками картоплю, посолити і варити до готовності. В кінці приготування покласти пасеровану в олії цибулю, нарізані часточками помідори, поварити 5 - 10 хвилин і додати ковбасу або шинку, лавровий лист, перець і вимкнути. Дати кулешу трохи настоятися і розлити по тарілках. У тарілки можна додати свіжу зелень. Особливо смачний куліш з житнім хлібом.
Категория: Рецепти |
| Теги: Крупа, Приготування
Як приготувати м'ясо по-французьки
Креветки запечені у соусі
Як приготувати домашні цукерки "Україна"?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: