Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати вишневий рулет?
Спробувавши лише одного разу цей чудовий рулет, можна назавжди закохатися в його пікантний вишнево-грушевий смак. У холодну зимову пору такий десерт нагадає про далеких сонячних літніх дні зробить чаювання ще більш приємним, доброзичливим і затишним. Як же приготувати вишневий рулет?
Потрібно приготувати такі інгредієнти, як:
- 200 гр мороженої або консервованої вишні (із заздалегідь віддаленими кісточками!),
- 200 гр готового дріжджового листкового тіста,
- 200 гр грушевого повидла,
- пара столових ложок борошна,
- раст. масло, необхідне для випічки,
- жовток одного яйця,
- пара столових ложок крохмалю.

Тісто розкачують не дуже товстим шаром , обережно змазують його верх повидлом і акуратним, рівненьким шаром укладають на нього вишню. Всі посипають зверху крохмалем, щоб запобігти підтікання вишневого соку.
Потім згортають пласт тіста з фруктово-ягідною начинкою акуратним рулетом, защіплюють краю. Поверхню рулету обмазують збитим курячим жовтком. Потім рулет відправляють на деко, злегка присипаний борошном і змащене соняшниковою олією і запікають його протягом 20-25 хвилин в розігрітій до 180 ° духовці. Після того, як запашний вишневий рулет буде готовий, чекають його охолодження і подають до святкового чаювання, порізаним на порційні шматочки.

Ще один оригінальний варіант приготування вишневого рулету зажадає наступні компоненти:
Начинка:
- 100 гр мелених лісових горіхів,
- 2 ст. л. панірувальних сухарів,
- щіпку кориці,
- 1 ст. л. цукру,
- 750 гр вишні (підійдуть навіть ягоди з компоту),

Тісто:
- 250 гр борошна,
- яйце,
- 2 ч. ложки рослинної олії,
- щіпку солі,
- ч. ложка лимонного соку,
- 1/3 літра теплої кип'яченої води.

- жовток і трохи цукрової пудри - для змазування.

Приготоване із зазначених компонентів тісто змазують розплавленим вершковим маслом, сухарі і горіхи змішують і трохи обсмажують на розпеченій сковорідці, після чого до них додають корицю і охолоджують. Приблизно половину горіхово-сухарної суміші висипають на тісто, зверху викладають обсушену вишню. Акуратно скачують тісто в рулет, викладають на лист і обмазують поверхню майбутнього десерту жовтком. Випікають приблизно 40 хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: Рулет, тісто
Як приготувати апетитні картопляні кнедлі?
Як приготувати незвичайні котлети з курятини і овочів?
Рецепт солодкого соусу до млинців
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: