Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати вишневий рулет?
Спробувавши лише одного разу цей чудовий рулет, можна назавжди закохатися в його пікантний вишнево-грушевий смак. У холодну зимову пору такий десерт нагадає про далеких сонячних літніх дні зробить чаювання ще більш приємним, доброзичливим і затишним. Як же приготувати вишневий рулет? Потрібно приготувати такі інгредієнти, як: - 200 гр мороженої або консервованої вишні (із заздалегідь віддаленими кісточками!), - 200 гр готового дріжджового листкового тіста, - 200 гр грушевого повидла, - пара столових ложок борошна, - раст. масло, необхідне для випічки, - жовток одного яйця, - пара столових ложок крохмалю. Тісто розкачують не дуже товстим шаром , обережно змазують його верх повидлом і акуратним, рівненьким шаром укладають на нього вишню. Всі посипають зверху крохмалем, щоб запобігти підтікання вишневого соку. Потім згортають пласт тіста з фруктово-ягідною начинкою акуратним рулетом, защіплюють краю. Поверхню рулету обмазують збитим курячим жовтком. Потім рулет відправляють на деко, злегка присипаний борошном і змащене соняшниковою олією і запікають його протягом 20-25 хвилин в розігрітій до 180 ° духовці. Після того, як запашний вишневий рулет буде готовий, чекають його охолодження і подають до святкового чаювання, порізаним на порційні шматочки. Ще один оригінальний варіант приготування вишневого рулету зажадає наступні компоненти: Начинка: - 100 гр мелених лісових горіхів, - 2 ст. л. панірувальних сухарів, - щіпку кориці, - 1 ст. л. цукру, - 750 гр вишні (підійдуть навіть ягоди з компоту), Тісто: - 250 гр борошна, - яйце, - 2 ч. ложки рослинної олії, - щіпку солі, - ч. ложка лимонного соку, - 1/3 літра теплої кип'яченої води. - жовток і трохи цукрової пудри - для змазування. Приготоване із зазначених компонентів тісто змазують розплавленим вершковим маслом, сухарі і горіхи змішують і трохи обсмажують на розпеченій сковорідці, після чого до них додають корицю і охолоджують. Приблизно половину горіхово-сухарної суміші висипають на тісто, зверху викладають обсушену вишню. Акуратно скачують тісто в рулет, викладають на лист і обмазують поверхню майбутнього десерту жовтком. Випікають приблизно 40 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |