Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати телячу печінку?
Найвідоміший і найпопулярніший рецепт приготування будь печінки - з додаванням сметани. Вона пом'якшує смак і страва виходить ніжним, соковитим. Але є і інші рецепти, які навпаки, підсилюють смак печінки, він стає більш вираженим, насиченим. Необхідні продукти на дві порції 200 грам телячої печінки Дві цибулини 50 грам вершкового масла Сік половинки лимона Столова ложка рослинного масла Дві столові ложки сухого білого вина Столова ложка коньяку Зелень петрушки Сіль і чорний перець за смаком Приготування Печінку промити і нарізати скибочками або кубиками. Цибулю - тонкими кільцями. Шматочок вершкового масла розтопити на сковорідці, на невеликому вогні обсмажити у ньому цибулю до прозорості. Влити вино і випарювати п'ять хвилин. В іншій сковорідці розігріти олію, додати до нього вершкове масло і покласти печінку. Посолити, поперчити і на сильному вогні обсмажувати дві хвилини з усіх боків. Зменшити вогонь, трохи загасити печінку під кришкою. Зробити надріз, якщо виділився прозорий сік - печінка готова. Відразу ж додати цибулю з вином, влити коньяк, лимонний сік. Все прогріти приблизно з хвилину, посипати зеленню і подати до столу. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |