Рецептик такого дуже простого, але разом з тим дивного смачного і наваристого супу зі шпинатом і сочевицею прекрасного підійде для того, щоб трохи урізноманітнити звичне пісне меню, ну а легка кислинка із-за додавання лимона надає страві додаткову цікаву нотку. Готується такий супчик швидко і зовсім нескладно, ну а інгредієнти вам знадобляться такі: один літр води, одна ріпчаста цибулина, 100 г червоної сочевиці, 100 грамів свіжого шпинату (краще саме свіжий, але в крайньому випадку підійде і морозиво),одна середня морква, три невеликих картоплини, дві-три столові ложки рослинної олії, перець і сіль, ну і один лимон.
При необхідності сочевицю заздалегідь замочити у воді, а через певний час викласти її в каструлю з підсоленою киплячою водою разом з вже очищеної і нарізаною невеликими кубиками картоплею і поставити на помірний вогонь. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю і натерту на крупній тертці моркву необхідно спасерувати на розігрітому рослинному маслі до золотистого відтінку, після чого додати в сковорідку попередньо вимиті і нарізаний шпинат і готувати вже все разом ще протягом п'яти хвилин. Далі обсмажені і потушенные овочі зі сковороди додати в суп до сочевиці і картоплі і варити 5-10 хвилин, не забувши приправити сіллю і перцем. Дати супу настоятися і тільки потім подавати, додавши в кожну тарілку трохи лимонного соку.