Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати сконсы з базиліком і копченою грудинкою?
Сконсы дуже популярні у Великобританії, оскільки без них не обходиться ні одне чаювання. Маленькі булочки прийнято подавати, розрізавши навпіл, щоб можна було намазати маслом. Якщо сконсы роблять солодкими, то до них крім масла подають ще джем або конфітюр.
Що знадобиться для приготування
500 грам борошна
250 мл молока
Дві чайних ложки сухих дріжджів
50 грам вершкового масла
Столова ложка цукру
Чайна ложка солі
200 грам копченої грудинки (можна замінити шинкою або копченою ковбасою)
Одне яйце
Пучок базиліка
Половина баночки консервованої кукурудзи або маслини без кісточки
Трохи свіжої зелені кропу і зелений лук

Приготування

Зелень і базилік дрібно рубаємо. Грудинку або шинку нарізаємо дрібними кубиками.
У теплому молоці розвести дріжджі, кладемо цукор і сіль, додаємо половину борошна і даємо опарі постояти приблизно півгодини.

Коли опара підніметься, додаємо решту борошно, додаємо м'яке масло і яйце, вимішуємо тісто. Місити потрібно до однорідного, гладкого стану. Тісто повинне вийти м'яким і еластичним. Тоді в нього додаємо всю зелень, маслини або кукурудзу, грудинку. Скачуємо в кулю, накриваємо і ставимо в тепло на годину.

Як тільки тісто збільшиться в об'ємі в два рази, обминаємо його, формуємо невеликі булочки. Кладемо їх на деко, даємо трохи підрости і випікаємо при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин.

Готові булочки накрийте рушником і залиште на кілька хвилин - вони стануть м'якше. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, сконсы
Салат з креветками і сирним омлетом (рецепт)
Як готуються бісквітні тістечка?
Айвар (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: