Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати шоколадний кекс з яблуками?
Шоколад у випічці творить чудеса. Навіть найпростіше за складом тісто стає ароматним, смачним, ну а якщо додані фрукти, то результат виходить дивовижним. Що потрібно для кексу Півтори склянки борошна Дві чайних ложки розпушувача Одне яйце 150 грам вершкового масла 140 грам цукру + 3 чайних ложки 100 грам шоколаду 100 мл. молока Чайна ложка розчинної кави Яблука Приготування Яблука очистити від шкірки і нарізати товстими скибочками. Розчинну каву залити теплим молоком, поставити на вогонь, довести до кипіння. Покласти шматочки шоколаду, повністю розчинити, зняти суміш з вогню і остудити до кімнатної температури. Дно форми добре змастити вершковим маслом, рівномірно розсипати три чайних ложки цукру і викласти скибочки яблук. Якщо яблука дуже тверді, поставити форму в духовку хвилин на десять. Вершкове масло збити з цукром, додати яйце, шоколадну суміш і ще раз збити. Поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем, розмішати і збити міксером на низькій швидкості. Вийде ніжне тісто кремоподібної консистенції. Викласти його поверх яблук, розрівняти. Випікати при температурі 180 градусів 30 - 40 хвилин. готового кексу дати охолонути хвилин 20 і перевернути з форми на блюдо. Яблука виявляться зверху. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |