Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати різотто з зеленню?
Зелень в оригінальному рецепті - це листя руколи. Її не всі люблять, та й знайти у нас не так просто. Тому рукколу можна замінити будь-яким іншим листовим салатом. Шинка в різотто додається за бажанням, ну а сир - обов'язковий компонент.
Що знадобиться для приготування

300 грам рису
Літр овочевого бульйону або води
Одна цибулина
200 грам рукколи
50 грам пармезану або іншого твердого сиру
Шинка - за бажанням
100 мл сухого білого вина
Шість столових ложок вершкового масла
Сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування

Цибулю дрібно ріжемо. У глибокій сковороді або в каструлі з товстим дном розтоплюємо дві столові ложки вершкового масла, обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Додаємо промитий рис, і при постійному помішуванні тримаємо поки він не стане прозорим. Вливаємо вино, на середньому вогні продовжуємо мучити рис поки вино повністю не випарується.

В іншій каструлі доводимо бульйон або воду до кипіння. Підливаємо до рису трохи рідини, помішуємо, поки рис не вбере в себе всю рідину. Потім додаємо ще трохи і знову чекаємо поки рис вбере. Так доводимо рис до кремоподібного стану - рисинків повинні бути цілими, але консистенція різотто виходить в'язкою. Тоді додаємо зелень, тертий сир, інше масло, сіль і перець, шинку. Перемішуємо, прогріваємо і відразу ж подаємо до столу.
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, Поки
Сирне печиво
Яблучка в сирному тісті
Які прянощі підходять до різних блюд?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: