Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати рибну запіканку з картоплею?
Для приготування запіканки можна використовувати не тільки свіжу рибу, але і солону і навіть копчену. У цьому випадку солити картоплю не обов'язково. Якщо запіканка буде готуватися з оселедцем, то її краще вимочити в молоці, тоді страва вийде особливо ніжним.
Що знадобиться для приготування

700 грам рибного філе
700 грам картоплі (сім - вісім штук)
Два яйця
125 мл вершків
Дві цибулини
Їдальня ложка борошна
50 мл рослинного масла
Сіль і чорний мелений перець
Пучок кропу або петрушки

Приготування

Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками. Сковорідку або форму для запікання змастити маслом, викласти картоплю на дно. Посолити і поперчити, можна посипати спеціями, приправами.
З рибного філе видалити всі кісточки, нарізати рибу невеликими шматочками, викласти на картоплю. Теж посолити і поперчити. Ріпчасту цибулю нарізати кубиками або півкільцями, посипати рибу. Зверху присипати борошном, залити 50мл. рослинного масла.
Накрити сковорідку кришкою і тушкувати на слабкому вогні півгодини.
Якщо хочете щоб запіканка вийшла з рум'яною скоринкою, робіть її в духовці. При температурі 180 градусів готова вона буде через 30 хвилин.
Тепер збийте яйця з вершками, посоліть і поперчіть, додайте зелень. Залийте цією сумішшю запіканку, поставте на малий вогонь на плиті або в духовку і тримайте 15 хвилин щоб яйця запеклися.
Готову страву розкладіть по тарілках, посипте зеленню і подавайте з скибочкою лимона.
Категория: Рецепти |
| Теги: рибу, картоплю
Як незвично замаринувати шашлик?
Як зробити салат з копченою куркою?
Варення з пелюсток троянди
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: