Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати рибні биточки?
Для биточків краще брати нежирну рибу - щуку, тріску, хек, тоді биточки виходять дуже ніжні. Страва майже дієтичне, биточки запікаються в духовці. Що знадобиться для приготування П'ять - шість штук рибного філе (за вагою 500 - 600 грам) Одна цибулина Два - три скибочки білого хліба 100 мл. молока Одне яйце Сіль і спеції за смаком Столова ложка манки для в'язкості фаршу (не обов'язково) Приготування Хліб розмочіть в молоці, розріжте цибулину. Пропустити рибне філе разом з цибулею та хлібом через м'ясорубку. Для соковитості можна додати шматочок свинячого сала і теж прокрутити через м'ясорубку. Додати яйце, сіль, спеції за бажанням покладіть дрібно нарізану зелень кропу. Добре вимісіть фарш, покладіть манку і ще раз перемішайте. Залиште фарш на півгодини, щоб манка набухла. Якщо хочете щоб биточки були м'якими, ніжними, манку не додавайте. Форму для запікання змастіть маслом, змочіть руки водою і сформуйте невеликі биточки. Можна викладати їх у форму столовою ложкою. Як варіант - викласти весь фарш, розрівняти і зробити запіканку з риби. Поставте биточки в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте хвилин сорок до золотистого кольору. Хвилин за десять до готовності змастіть сметаною (її розвести молоком). Такі ж биточки можна приготувати на пару або обсмажити на сковорідці в олії. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |