Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати рибні биточки?
Для биточків краще брати нежирну рибу - щуку, тріску, хек, тоді биточки виходять дуже ніжні. Страва майже дієтичне, биточки запікаються в духовці.
Що знадобиться для приготування

П'ять - шість штук рибного філе (за вагою 500 - 600 грам)
Одна цибулина
Два - три скибочки білого хліба
100 мл. молока
Одне яйце
Сіль і спеції за смаком
Столова ложка манки для в'язкості фаршу (не обов'язково)

Приготування

Хліб розмочіть в молоці, розріжте цибулину. Пропустити рибне філе разом з цибулею та хлібом через м'ясорубку. Для соковитості можна додати шматочок свинячого сала і теж прокрутити через м'ясорубку. Додати яйце, сіль, спеції за бажанням покладіть дрібно нарізану зелень кропу. Добре вимісіть фарш, покладіть манку і ще раз перемішайте. Залиште фарш на півгодини, щоб манка набухла. Якщо хочете щоб биточки були м'якими, ніжними, манку не додавайте.
Форму для запікання змастіть маслом, змочіть руки водою і сформуйте невеликі биточки. Можна викладати їх у форму столовою ложкою. Як варіант - викласти весь фарш, розрівняти і зробити запіканку з риби.
Поставте биточки в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте хвилин сорок до золотистого кольору. Хвилин за десять до готовності змастіть сметаною (її розвести молоком).
Такі ж биточки можна приготувати на пару або обсмажити на сковорідці в олії.
Категория: Рецепти |
| Теги: биточки, фарш
Як приготувати домашні цукерки "Україна"?
Як приготувати курячі котлети «Ніжні»
Сливовий фруктовий салат
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: