Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати профітролі з вершковим кремом?
Профітролі готуються з заварного тіста, такого ж, з якого роблять еклери. Можна придумати різну начинку - солодку у вигляді різних кремів або начинити профітролі паштетами, намазки для бутербродів.
Необхідні продукти для тесту
120 грам вершкового масла
350 мл. води
Щіпка солі
Чотири - п'ять яєць (в залежності від розміру, якщо великі, то вистачить чотирьох штук)
150 грам борошна

Для крему

300 - 400 мл. жирних вершків
П'ять - сім столових ложок цукру
Пакетик ванільного цукру
Дві - три столові ложки коньяку або лікеру, міцної кави
Приготування

Наливаємо в каструлю 350 мл холодної води, ставимо на вогонь. Коли вода нагріється, додаємо масло, доводимо воду до кипіння. До того моменту як вода закипить, масло має повністю розчинитися. Як тільки вода закипіла, всипаємо просіяне борошно і починаємо швидко і енергійно розмішувати тісто. краще скористатися дерев'яною ложкою, вона добре розминає всі грудочки.
Вимішувати тісто до однорідного стану, і поки воно не почне добре відставати від стінок. Даємо тісту охолонути до кімнатної температури і починаємо додавати яйця. Можна додавати по одному відразу ж розмішуючи тісто або збити яйця і потроху вливати яєчну масу ретельно вимішуючи тісто після кожної порції. Готове тісто по консистенції має бути як густий крем і стікати з ложки однією великою краплею.

Застеляємо деко папером для випічки і за допомогою кондитерського мішка видавлюємо тістечка невеликого розміру довільної форми. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 30 - 35 хвилин. Щоб тістечка краще піднімалися, перед тим як ставити в духовку, збризніть їх водою.

Крем. Всі зазначені інгредієнти змішуємо і міксером на невеликій швидкості збиваємо в пишну кремоподібну масу. Готовий крем буде густим, збільшиться в об'ємі приблизно в два рази. Збивати потрібно саме на невисокій швидкості, інакше можна перебити вершки і вийде масло.
Готовим тістечком даємо охолонути і начиняємо кремом за допомогою кондитерського мішечка або кондитерського шприца. Посипаємо цукровою пудрою.
Категория: Рецепти |
| Теги: мл, тісто
Як приготувати суп з добірними креветками?
Овочевий суп з м'ясними фрикадельками
Як зробити домашній плавлений сир?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: