За допомогою рослинного масла з пряних рослин і трав можна витягти і зберегти ароматичні речовини. Отримане ароматизоване масло знадобиться для домашнього консервування і для заправки салатів. Найчастіше в якості ароматизатора використовують розмарин, чебрець, базилік, кріп або лаванду. Для першого разу краще взяти звичний кріп, а якщо результат сподобається, можна переходити до складних композицій або спробувати і інші рослини. На літр олії досить додати три - чотири неповних жмені нарізаного кропу і витримати масло два - три тижні в темному місці. Потім процідити (можна цього і не робити, якщо кріп нарізати крупно) і заправляти салати. У інших рослин аромат сильний і вміст ефірних олій вище, ніж у кропу. Тому пропорції змінюються у бік зменшення. Брати розмарину, чебрецю та інших пряних рослин потрібно зовсім небагато - на літр олії досить невеликий жмені. Наполягати такий же час. Готове масло перелийте в красиву пляшечку або в графинчик, додайте для краси цілу гілочку рослини, на якому масло настоювалося. Красива, корисна і ароматна заправка для салатів готова. Трави можна використовувати і свіжі, сухі, в залежності від сезону. Сухих трав потрібно брати в три рази менше, ніж свіжих.