Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати м'ясо в лимонному соусі?
Рецепт для любителів китайської і корейської кухні. Якщо ви любите м'яке м'ясо, то краще готувати з свинини, якщо віддаєте перевагу жорсткувате - то вибирайте яловичину або телятину.
Що знадобиться для приготування

700 грам м'яса
150 мл бульйону чи води
Один лимон
Столова ложка соєвого соусу
Столова ложка цукру
Дві столові ложки бальзамічного оцту
Пучок зеленого цибулі
Часточка часнику
Чотири столових ложки рослинного масла
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Трохи крохмалю

Приготування

М'ясо нарізати тонкими брусочками. Змішати з соєвим соусом, залишити на півгодини.
З лимона зняти цедру, віджати сік. Дрібно порубати часник, зелений лук нарізати невеликими шматочками по діагоналі. У сковорідці розігріти олію, обсмажити м'ясо три хвилини. Перекласти його на блюдо, а в тому ж маслі обсмажити часник і зелений лук. повернути в сковороду м'ясо, влити лимонний сік, покласти терту цедру, додати оцет, цукор і влити бульйон. Накрити кришкою і тушкувати м'ясо до м'якості. У самому кінці приготування змішати столову ложку крохмалю з невеликою кількістю води і влити до м'яса. Перемішати і готувати ще пару хвилин.
Крохмаль можна замінити борошном або взагалі нічого не додавати - тоді вийде рідкий соус дуже насиченого смаку. Подавати м'ясо з відварним розсипчастим рисом.
Категория: Рецепти |
| Теги: м'ясо, влити
Як зробити швидкі пиріжки з сирного тіста?
Поради з приготування овочів та страв з них
Як готується салат "Чебурашка"?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: