Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати м'ясні тефтелі з гречкою?
Якщо ваше сімейство не дуже жалує корисну гречку, можна заохотити домочадців до гречки з допомогою м'ясних страв в які додано гречана крупа. Рецептів багато, ось один з них - м'ясні тефтелі з гречкою.
Необхідні продукти (пропорції довільні)
М'ясний фарш (будь-який)
Варена гречка
Ріпчасту цибулю
Сіль, перець і спеції за смаком
Яйце
Майонез
Борошно для панірування
Рослинна олія

Для соусу

Ріпчасту цибулю
Морквина
Томатна паста чи томатний соус
Вода
Сіль, приправи і спеції за смаком
Приготування

М'ясо разом з цибулею прокручуємо через м'ясорубку, додаємо за смаком сіль, спеції, перчимо, додаємо яйце. Добре вимішуємо фарш, додаємо гречану кашу, її за обсягом має бути трохи більше ніж м'ясного фаршу. Приправляємо масу двома - трьома столовими ложками майонезу, перемішуємо. З отриманого фаршу мокрими руками формуємо невеликі котлетки - тюфтельки, обвалюємо їх у борошні. Обсмажуємо на сковорідці в рослинному маслі і перекладаємо у форму для запікання.

Нарізаємо моркву соломкою (або трьом на крупній тертці), цибулю - півкільцями. Обсмажуємо в рослинному маслі, додаємо томатну пасту або соус, через хвилину вливаємо воду, солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції і приправи. Якщо соус виходить кислуватим, додаємо дрібку цукру. Заливаємо соусом тефтелі і ставимо в гарячу духовку на десять хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: спеції, тефтелі
Яблучні млинчики
Бутерброди з сиром
Як спекти картопляно-сметанні булочки?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: