Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати лимонний пиріг з кремовою начинкою?
Пиріг з пісочного тіста з приємним кисло-солодкою начинкою, в якій яскраво виражений лимонний смак. Що знадобиться для приготування тіста 200 грам борошна 50 грам цукру 50 грамів маргарину або вершкового масла Одне яйце Для начинки Два невеликих лимона 200 грам цукру Два яйця 30 грамів картопляного крохмалю 50 грам вершкового масла або маргарину Приготування Вершкове масло або маргарин кімнатної температури розтираємо з цукром. Для цього не обов'язково задіяти міксер, можна все ретельно розтерти ложкою. Додати яйце і знову все змішати. У нас повинна вийти майже однорідна тягуча маса. Всипаємо борошно (перед цим її потрібно просіяти) і замішуємо тісто. Формуємо руками кулька (якщо погано поєдналися всі компоненти, то можна влити пару ложок холодної води). розподіляємо Тісто руками по денця форми, зробити невисокі бортики і прибрати форму з тестом в холодильник на півгодини. Цедру одного лимона натираємо на дрібній тертці. Розрізаємо лимони навпіл, вичавлюємо сік, кісточки дістаємо. Вийде 100-120 мл соку. Міксером збиваємо яйця з цукром до отримання щільної густої маси. Додаємо крохмаль і лимонну цедру. Вливаємо лимонний сік і розтоплене масло. Все ретельно збиваємо. Виливаємо крем на тісто і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікають пиріг 35-40 хвилин. Розрізати пиріг потрібно в холодному вигляді, інакше він розкришиться. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |