Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати лимонні кекси з чорницею?
Випічку з екзотичними фруктами можна відкласти до зими, а влітку налягати на сезонні ягоди - смородину, малину, чорницю. Частина ягід можна заморозити щоб і взимку була різноманітна ягідна випічка. Ось рецепт пахучих кексів, їх можна готувати з будь-якими ягодами, не тільки з чорницею. Що знадобиться для приготування Половина склянки цукру Два яйця 120 грам сметани 125 мл. молока 120 грам вершкового масла Дві столові ложки лимонного соку Дві склянки борошна Їдальня ложка (без гірки) розпушувача Цедра одного лимона Чорниця Приготування Масло кімнатної температури спочатку змішуємо з цукром, потім розтираємо міксером. Коли маса стане пишною, додаємо по одному яйця, добре збиваючи після кожного масу. Додаємо сметану, молоко, лимонну цедру, розмішуємо і додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Коли тісто буде добре вымешано без грудочок, додаємо лимонний сік і ягоди чорниці. Якщо чорниця свіжа - додаємо прямо в тісто, якщо заморожена у формочки, інакше вони забарвлять тісто. Наповнюємо тістом формочки приблизно на дві третини обсягу і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаються кекси приблизно двадцять хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |