Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати лимонне печиво з маком?
Для першого разу рекомендую дотримуватися рецепту, надалі вирішите - потрібно вносити корективи в рецепт чи ні. Наприклад, не всім подобається присутність маку, але для порівняння краще зробити печиво і з маком, і без нього щоб вибрати те, що сподобається вам. Необхідні продукти 60 мл лимонного соку (сік одного лимона) 225 грам вершкового масла 315 грамів цукру Пакетик ванільного цукру Чотири столові ложки лимонної цедри Чайна ложка лимонної цедри для посипання 345 грам борошна Одне яйце Чайна ложка розпушувача Половина чайної ложки солі Дві - три столові ложки маку Приготування Мак трохи обсмажується на сухій сковорідці. Лимонний сік виливається в невелику каструлю, доводиться до кипіння. На невеликому вогні сік випаровується поки рідина не зменшиться наполовину. До лимонному соку додається половина вершкового масла, все розмішати і знімається з вогню. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти. Масло збити з ¾ цукру в пишну масу, додати яйце і збивати на невеликій швидкості ще пару хвилин. додати ванільний цукор, сіль, лимонну цедру (чотири столових ложки), дві столові ложки маку і частинами всипати борошно. В кінці додати лимонний сік з маслом. Вимісити тісто. По консистенції воно повинно бути м'якше, ніж звичайне пісочне тісто. Щоб було зручніше обробляти покладіть його на півгодини в холодильник. Цукор змішайте з чайною ложкою лимонної цедри і столовою ложкою маку. Сформуйте печиво, зверху посипте присипкою, викладіть на застелене папером деко. Випікається печиво 12 - 15 хвилин при температурі 180 градусів. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |