Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати курку з винно-грибним соусом?
Курячі грудки доповнені ароматним і апетитним соусом - ніжним, трохи солодкуватим, і в той же час гостреньким і пікантним. Портвейн в рецепті нічим замінити не рекомендується, у крайньому випадку можна взяти аналогічне за смаком десертне вино.
Що знадобиться для приготування

Чотири курячих філе
300 грам шампіньйонів
Одна цибулина
60 мл жирних вершків (жирність не нижче 25%)
100 мл. білого портвейну
Столова ложка з гіркою борошна
Сіль і чорний мелений перець за смаком
30 грам вершкового масла
Рослинне масло для смаження

Приготування

Філе розрізаємо вздовж навпіл, солимо і перчимо, паніруємо в борошні. Надлишки борошна стряхиваем і викладаємо філе в розігріте рослинне масло. На невеликому вогні обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на тарілку, накриваємо щоб не охололо.
Цибулю дрібно рубаємо, ріжемо гриби тонкими пластинами. Обсмажуємо в тому ж маслі, де смажилася курка спочатку цибулю до прозорого кольору, потім кладемо гриби і смажимо хвилин п'ять. Вливаємо 60 мл води і готуємо до м'якості печериць. Вливаємо вино і вершки, даємо закипіти, варимо п'ять хвилин, поки соус не почне загусати. Тоді знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло.
Подаємо куряче філе з будь-яким гарніром, поливши соусом. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: соусом, масло
Як глінтвейн готується з апельсинами?
Як приготувати манні яблучні млинчики до сніданку?
Як приготувати апельсинові сирники?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: