Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати курку з винно-грибним соусом?
Курячі грудки доповнені ароматним і апетитним соусом - ніжним, трохи солодкуватим, і в той же час гостреньким і пікантним. Портвейн в рецепті нічим замінити не рекомендується, у крайньому випадку можна взяти аналогічне за смаком десертне вино. Що знадобиться для приготування Чотири курячих філе 300 грам шампіньйонів Одна цибулина 60 мл жирних вершків (жирність не нижче 25%) 100 мл. білого портвейну Столова ложка з гіркою борошна Сіль і чорний мелений перець за смаком 30 грам вершкового масла Рослинне масло для смаження Приготування Філе розрізаємо вздовж навпіл, солимо і перчимо, паніруємо в борошні. Надлишки борошна стряхиваем і викладаємо філе в розігріте рослинне масло. На невеликому вогні обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на тарілку, накриваємо щоб не охололо. Цибулю дрібно рубаємо, ріжемо гриби тонкими пластинами. Обсмажуємо в тому ж маслі, де смажилася курка спочатку цибулю до прозорого кольору, потім кладемо гриби і смажимо хвилин п'ять. Вливаємо 60 мл води і готуємо до м'якості печериць. Вливаємо вино і вершки, даємо закипіти, варимо п'ять хвилин, поки соус не почне загусати. Тоді знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло. Подаємо куряче філе з будь-яким гарніром, поливши соусом. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |