Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати кульки з баклажанів?
Оригінальне блюдо з баклажанів, дуже нагадує крокети, тільки без картоплі. Начинка в оригінальному рецепті з моцарелли, але вона може бути будь - який-від м'ясних фрикадельок до бринзи або горіхів. Що знадобиться для приготування Кілограм невеликих баклажанів 150 грам моцарели 70 грам будь-якого твердого сиру Два яйця 250 грам панірувальних сухарів Півтори столових ложки борошна Пучок петрушки (кропу або кинзи - що любите) Сіль і чорний мелений перець за смаком Рослинна олія для смаження Приготування Наріжте баклажани товстими скибочками. Посоліть, дайте постояти 20 хвилин, щоб стекла гіркота. Потім витріть баклажани паперовим рушником і викладіть на змащене маслом деко. Запікайте в духовці на середньому вогні 25-30 хвилин. Коли баклажани будуть готові, дайте їм трохи охолонути і подрібніть блендером в пюре. Додайте одне яйце, тертий сир, панірувальні сухарі (50 грам залиште для панірування) і дрібно нарізану петрушку. Все ретельно перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком. В одній мисочці збийте яйце з борошном. В іншу насипте 50 грам панірувальних сухарів, додайте трохи солі і перцю. З баклажанового пюре зробіть невелику коржик. У середину покладіть кубик моцарелли, сформуйте кульку. Вмочайте в кляр з яйця і борошна, потім в сухарі і обсмажуйте в добре розігрітій олії (у фритюрі) до золотистої скоринки. При подачі полийте сметаною або йогуртом і посипати зеленню. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |