Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати кульки з баклажанів?
Оригінальне блюдо з баклажанів, дуже нагадує крокети, тільки без картоплі. Начинка в оригінальному рецепті з моцарелли, але вона може бути будь - який-від м'ясних фрикадельок до бринзи або горіхів.
Що знадобиться для приготування
Кілограм невеликих баклажанів
150 грам моцарели
70 грам будь-якого твердого сиру
Два яйця
250 грам панірувальних сухарів
Півтори столових ложки борошна
Пучок петрушки (кропу або кинзи - що любите)
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Рослинна олія для смаження

Приготування

Наріжте баклажани товстими скибочками. Посоліть, дайте постояти 20 хвилин, щоб стекла гіркота. Потім витріть баклажани паперовим рушником і викладіть на змащене маслом деко. Запікайте в духовці на середньому вогні 25-30 хвилин.

Коли баклажани будуть готові, дайте їм трохи охолонути і подрібніть блендером в пюре. Додайте одне яйце, тертий сир, панірувальні сухарі (50 грам залиште для панірування) і дрібно нарізану петрушку. Все ретельно перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.

В одній мисочці збийте яйце з борошном. В іншу насипте 50 грам панірувальних сухарів, додайте трохи солі і перцю.

З баклажанового пюре зробіть невелику коржик. У середину покладіть кубик моцарелли, сформуйте кульку. Вмочайте в кляр з яйця і борошна, потім в сухарі і обсмажуйте в добре розігрітій олії (у фритюрі) до золотистої скоринки. При подачі полийте сметаною або йогуртом і посипати зеленню. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, баклажани
Як зробити зефірний торт?
Суп курячий з брокколі і зеленою квасолею
Чізкейк з ягодами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: