Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати коврижку з апельсином і кардамоном?
Поєднання апельсину, меду і кардамону дає дуже цікавий смак. Коврижка виходить пахучій, м'якій, в міру солодким і прекрасно підійде до ранкового чаю, кави або гарячого молока.
Що знадобиться для приготування
Пакетик сухих дріжджів (14 грам)
Трохи більше кілограма борошна (1 200 - 1 300)
Один великий апельсин
300 мл кислого молока або сироватки
50 грам вершкового масла
200 грам меду
Три яйця
Півтори чайних ложки меленого кардамону
Чайна ложка солі
Трохи горіхів для посипання верху (це за бажанням)

Приготування

Апельсин розрізаємо навпіл, видавлюємо 60 мл соку, натираємо дві чайних ложки цедри.

У мисочку просіваємо 200 грам борошна, додаємо дріжджі і сіль, щіпку цукру.

Кисле молоко або сироватку змішуємо з лимонним соком, медом, вершковим маслом і ставимо на невеликий вогонь. Як тільки масло розтане - знімаємо з вогню. Даємо охолонути до кімнатної температури, вливаємо в борошняну суміш, збиваємо міксером дві хвилини.

Додаємо в тісто яйця, апельсинову цедру, мелений кардамон, ще 200 грам борошна. Збиваємо поки тісто не стане однорідним. Потім підсипаємо ще 500 грам борошна і вимішуємо ложкою. Викладаємо тісто на посипаний борошном стіл, вимішуємо руками його хвилин десять, підсипаючи залишки борошна. Тісто має стати м'яким і еластичним.

Форму з високими бортиками змащуємо маслом, перекладаємо в неї тісто. Залишаємо для підйому на годину в теплому місці. Верх змащуємо жовтком, посипаємо горіхами і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається коврижка приблизно 50 хвилин. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, тісто
Пудинг з яловичої печінки з грибами
Рецепт смачних курячих відбивних
Як зробити яєчню-бовтанку в листковому тісті?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: