Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати картопляні пампушки?
Пампушки готуються з дріжджового тіста, основою для якого може бути вчорашнє картопляне пюре. Якщо потрібний варіант як закусочний, то просто скоротіть в рецепті кількість цукру до однієї столової ложки.
Що знадобиться для приготування
50 грам цукру
15 грам свіжих дріжджів
170 грамів картопляного пюре (теплого)
75 мл молока
Одне яйце
350 г борошна (може трохи більше або менше),
Пакетик ванільного цукру (для солодких пампушок)
Чверть чайної ложки солі
Щіпка меленого мускатного горіха
60 грам м'якого вершкового масла
Рослинна олія для фритюру (приблизно 400 мл).

Приготування

Змішайте дріжджі з теплим молоком і цукром. Поставте в тепло на 20 хвилин. Потім додати картопляне пюре, збите яйце, ванільний цукор. перемішайте все щоб пюре з'єдналося з молоком і стало рідким. Додайте половину борошна (просіяти), сіль, мускатний горіх і вимішайте. Покладіть в тісто вершкове масло кімнатної температури, ще раз вимісити. Поступово підсипати муку і замісіть м'яке тісто. Воно вийде трохи липким, але це нормально для картопляного тіста.
Посуд з тестом приберіть в тепле місце на годину - півтора. Тісто має піднятися і збільшитися в два рази. Обімніть його, вимісіть і розкачайте в пласт товщиною близько 1 см. наріжте невеликими квадратами. Дайте підійти з півгодини.
Розігрійте в сковороді масло і обсмажуйте пампушки до рум'яного кольору. Коли охолонуть, посипте цукровою пудрою.
Категория: Рецепти |
| Теги: пюре, пампушки
Як приготувати бісквіт на швидку руку?
Сирні кіски
Як приготувати оселедець по-голландськи?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: