Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати картопляні міні-запіканки?
Традиційно запіканки роблять у великій формі. Але можна відійти від традицій, і зробити маленькі порційні запеканочки у формочках для кексів або мафінів. Вийде дуже ошатне і цікаве блюдо. Необхідні продукти Шість картоплин 200 грам грибів Дві - три столові ложки вершків або сметани Одна морквина Два яйця 50 грам маргарину Щіпка куркуми Сіль і спеції за смаком Рослинна олія Приготування Відварити картоплю в мундирі, почистити, розім'яти в пюре. Гриби нарізати скибочками, розігріти в сковорідці олію і обсмажити у ньому гриби до готовності. коли гриби будуть майже готові, додати терту моркву. В кінці влити вершки або покласти сметану, посолити, приправити спеціями. Яйця збити, змішати з розтопленим і охолодженим маргарином, куркумою і картопляним пюре, посолити. Всю масу добре збити. Формочки змастити маслом. Заповнити приблизно на третину картопляною масою. Потім покласти ложку грибів і зверху закрити картоплею. Можна просто картопляну масу змішати з грибами і заповнити таким тістом формочки. Запікати на середньому вогні хвилин 35 - 40. З формочок діставати коли запіканки повністю охолонуть. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |