Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати картопляні часточки з часником?
Гостренькі і ароматні картопляні часточки смачні самі по собі, і з різними соусами, а крім того можуть бути і непоганий «чоловічий» закускою, наприклад - до пива. Обов'язково спробуйте! Для приготування знадобиться 800 грам картоплі 500 мл будь-якого бульйону або води Кілька зубчиків часнику Три - чотири столові ложки рослинної олії Невеликий пучок (п'ять - шість гілочок) свіжого чебрецю Сіль, чорний мелений перець, улюблені спеції - за смаком Приготування Для приготування картоплі з цього рецептом краще вибирати сорти з невеликим вмістом крохмалю, тоді картоплю краще збереже форму при варінні і готове блюдо вийде більш апетитним. Якщо немає свіжого чебрецю, то можна додати сушений, але не додавати його в бульйон, а разом з іншими спеціями посипати їм варену картоплю. Розрізаємо кожну картоплину на вісім часточок. Складаємо в каструлю, заливаємо киплячим бульйоном або водою, додаємо гілочки чебрецю, сіль за смаком і варимо при тихому кипінні до м'якості картоплі (хвилин 10 - 15). Картопля дістаємо шумівкою, даємо йому охолонути і обсохнути. Змішуємо спеції з перцем, часник пропускаємо через прес. На деко або сковорідку наливаємо олію, розігріваємо в духовці, викладаємо картоплю, посипаємо його часником, спеціями і ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Періодично помішуючи, обсмажуємо хвилин 20 - 25 до рум'яної скоринки. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |