Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати яблучну шарлотку на сметані?
Пропоную ще один рецепт літнього яблучного пирога. Назва у нього класичне - шарлотка, начинка теж традиційна для цієї випічки - свіжі яблука, але за складом тісто відрізняється від всіх популярних рецептів. Шарлотка готується на сметані. Що знадобиться для приготування Склянку цукру Склянку сметани Склянку борошна Одне яйце Половина чайної ложки соди (погасити оцтом) П'ять середніх яблук Приготування Яблука нарізати тонкими скибочками. Форму змастити маслом, на дно викласти половину яблук. Сметану змішати з цукром і злегка збити міксером (тільки щоб розійшовся цукор, збивати потрібно на невисокій швидкості). Потім додати яйце, розмішати. Всипати борошно, розмішати ложкою або міксером. Додати гашену соду (в принципі, її можна не гасити - кислоти досить в сметані), розмішати тісто. По густоті воно повинно вийти як густа сметана. Вилити половину тіста на яблука. Розкласти залишилися яблука на тесті і знову залити рештою тестом. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати 30 - 40 хвилин. Щоб яблука пропеклися, ріжте їх тонкими скибочками. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |