Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати яблучний пиріг з фініками і горіхами?
Для цього пирога ідеально підходять кислі яблука. У поєднанні з солодкими фініками і солодким тістом виходить дуже смачно, а додавання меду робить пиріг ще і дуже ароматним. Що знадобиться для приготування Два - три кислих яблука 200 грам фініків 100 грам вершкового масла П'ять столових ложок меду (можна покласти одну ложку меду і цукор) Склянку вівсяних пластівців Склянку борошна Дві чайних ложки розпушувача Ядра волоського горіха Приготування Фініки потрібно нарізати шматочками з яблук зрізати шкірку, м'якоть нарізати кубиками. Масло розтопити, коли розійдеться, додати мед (або ложку меду і чотири ложки цукру). Покласти в цю суміш фініки і проварити п'ять хвилин при постійному помішуванні. Зняти з вогню і в гарячу суміш покласти яблука. Розмішати, всипати вівсяні пластівці, знову розмішати і в останню чергу додати борошно і розпушувач. Після всіх добавок повинно вийти густе і липке тісто. Форму для випічки застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, розрівнюємо і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікають пиріг півгодини при цій температурі, потім вона зменшується до 160 градусів. Через п'ять хвилин після того, як зменшили температуру пиріг потрібно дістати, розкласти зверху горіхи, злегка притиснути їх, випікати пиріг ще десять хвилин. Даємо йому охолонути й нарізаємо на шматочки. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |