Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати грибний соус?
Грибний соус або грибну підливку добре подавати до гречаної каші, різних видів макаронних виробів, до відвареної картоплі, картопляним котлеткам і навіть вареників з картоплею.
Що знадобиться для приготування
200 грам будь-яких грибів (свіжих, заморожених)
Одна - дві цибулини
Половина літра бульйону (м'ясного, грибного, овочевого) або води
Три - чотири столові ложки густої жирної сметани
50 грам вершкового масла (або змішуємо вершкове і рослинне)
Їдальня ложка борошна з гіркою
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування

Гриби вибирайте на свій смак, готувати соус можна навіть з печериць.
Лук дрібно ріжемо, гриби нарізаємо скибочками, потім ріжемо на невеликі шматочки. У сковорідці розігріваємо рослинне масло, додаємо вершкове масло і викладаємо цибулю. Обсмажуємо поки він не стане прозорим, тоді додаємо гриби і на середньому вогні смажимо все разом до готовності грибів.

Коли гриби будуть готові, додаємо ложку борошна, перемішуємо, вливаємо трохи бульйону, і швидко розмішуємо суміш щоб борошно не схопилася грудочками. Після цього вливаємо бульйон, що залишився або воду. Розмішуємо, солимо і перчимо за смаком. Проварюємо хвилин десять. Додаємо сметану, доводимо до кипіння і вимикаємо. Даємо трохи настоятися. Наш соус готовий.
Категория: Рецепти |
| Теги: Соус, ГРИБИ
Сливовий фруктовий салат
Суп-пюре з хлібних кірок з зеленим горошком
Деруни з мачанкою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: