Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати грибний соус?
Грибний соус або грибну підливку добре подавати до гречаної каші, різних видів макаронних виробів, до відвареної картоплі, картопляним котлеткам і навіть вареників з картоплею. Що знадобиться для приготування 200 грам будь-яких грибів (свіжих, заморожених) Одна - дві цибулини Половина літра бульйону (м'ясного, грибного, овочевого) або води Три - чотири столові ложки густої жирної сметани 50 грам вершкового масла (або змішуємо вершкове і рослинне) Їдальня ложка борошна з гіркою Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Гриби вибирайте на свій смак, готувати соус можна навіть з печериць. Лук дрібно ріжемо, гриби нарізаємо скибочками, потім ріжемо на невеликі шматочки. У сковорідці розігріваємо рослинне масло, додаємо вершкове масло і викладаємо цибулю. Обсмажуємо поки він не стане прозорим, тоді додаємо гриби і на середньому вогні смажимо все разом до готовності грибів. Коли гриби будуть готові, додаємо ложку борошна, перемішуємо, вливаємо трохи бульйону, і швидко розмішуємо суміш щоб борошно не схопилася грудочками. Після цього вливаємо бульйон, що залишився або воду. Розмішуємо, солимо і перчимо за смаком. Проварюємо хвилин десять. Додаємо сметану, доводимо до кипіння і вимикаємо. Даємо трохи настоятися. Наш соус готовий. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |