Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати горіхову заправку для салату?
Для кожного виду салату існують свої рекомендації щодо заправки. Ніжні, з м'яким смаком листя вимагають такої ж м'якою заправки, як правило вона готується на основі оливкової олії, а більш хрустким і гострим салатним листям потрібен і відповідний супровід. Ідеальний варіант для них - горіхова заправка. Перший варіант 50 грам волоських горіхів (ядро) 50 грам арахісу Сік половинки великого лимона (або одного невеликого лимона) Три столові ложки оливкової олії Сіль за смаком Приготування На сухій сковорідці обсмажити горіхи. Остудити, покласти в рушник або серветку і злегка потерти. Це робиться для того, щоб від горіхів краще відшаровувалася коричнева шкірка. Очищені горіхи невеликими порціями перекладати в ступку і подрібнити в кашку. Змішати горіхи з сіллю, маслом, влити лимонний сік. Готової заправці дати настоятися години півтори в холодильнику. Другий варіант Півсклянки волоських горіхів 5 - 6 зубчиків часнику Дві столові ложки 3% оцту Дві столові ложки оливкової (рослинного) масла Сіль за смаком Приготування Горіхи підготувати як і в першому варіанті. Скласти в ступку, додати часник, подрібнити до стану однорідної олійної суміші. Влити оцет, олію, посолити за смаком. Добре перемішати, дати настоятися. Така заправка підходить і до страв з квасолі, для салатів з макаронними виробами. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |