Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати фрікасе з курки з овочами?
Барвисте і ситне літнє блюдо з курячого м'яса і овочів. Готувати фрікасе можна з будь-якого м'яса і будь-яких овочів - в буквальному перекладі це слово означає «всяка всячина». Гарнір до цього блюда не потрібен, але при бажанні його подають з рисом, гречкою або перловкою, з картопляним пюре. Що знадобиться для приготування Кілограм курячого м'яса (гомілки, стегна, стегна) Одна цибулина Чотири - п'ять зубчиків часнику П'ять солодких болгарських перців 800 грам помідорів у власному соку (або свіжі помідори) Столова ложка винного оцту 100 грам маслин 150 грам замороженого або свіжого зеленого горошку Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Цибулю і часник дрібно рубаємо. Куряче м'ясо ріжемо порційними шматками, солодкий перець ріжемо брусочками. Помідори (свіжі) ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, м'якоть ріжемо шматочками. Консервовані помідори розминаємо виделкою. У сотейнику розігріваємо трохи рослинної олії, на сильному вогні обсмажуємо шматки курки з усіх боків до рум'яного кольору. Перекладаємо на тарілку. Вогонь робимо невеликим, тому ж маслі обсмажуємо цибулю і часник дві хвилини, потім додаємо перець і смажимо ще п'ять хвилин. додаємо дрібку цукру, вливаємо оцет і додаємо свіжі або консервовані помідори разом з соком. Прогріваємо, повертаємо в сотейник шматочки курки, солимо і перчимо за смаком. Даємо закипіти, накриваємо і готуємо ще 20 хвилин. Кладемо маслини, готуємо 25-30 хвилин. За п'ять хвилин до готовності додаємо зелений горошок. Даємо трохи настоятися і подаємо фрікасе гарячим. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |