Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати фрікасе з курки з овочами?
Барвисте і ситне літнє блюдо з курячого м'яса і овочів. Готувати фрікасе можна з будь-якого м'яса і будь-яких овочів - в буквальному перекладі це слово означає «всяка всячина». Гарнір до цього блюда не потрібен, але при бажанні його подають з рисом, гречкою або перловкою, з картопляним пюре.
Що знадобиться для приготування

Кілограм курячого м'яса (гомілки, стегна, стегна)
Одна цибулина
Чотири - п'ять зубчиків часнику
П'ять солодких болгарських перців
800 грам помідорів у власному соку (або свіжі помідори)
Столова ложка винного оцту
100 грам маслин
150 грам замороженого або свіжого зеленого горошку
Сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування

Цибулю і часник дрібно рубаємо. Куряче м'ясо ріжемо порційними шматками, солодкий перець ріжемо брусочками. Помідори (свіжі) ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, м'якоть ріжемо шматочками. Консервовані помідори розминаємо виделкою.

У сотейнику розігріваємо трохи рослинної олії, на сильному вогні обсмажуємо шматки курки з усіх боків до рум'яного кольору. Перекладаємо на тарілку.

Вогонь робимо невеликим, тому ж маслі обсмажуємо цибулю і часник дві хвилини, потім додаємо перець і смажимо ще п'ять хвилин. додаємо дрібку цукру, вливаємо оцет і додаємо свіжі або консервовані помідори разом з соком. Прогріваємо, повертаємо в сотейник шматочки курки, солимо і перчимо за смаком. Даємо закипіти, накриваємо і готуємо ще 20 хвилин. Кладемо маслини, готуємо 25-30 хвилин. За п'ять хвилин до готовності додаємо зелений горошок. Даємо трохи настоятися і подаємо фрікасе гарячим. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: ріжемо, м'яса
Суп курячий з брокколі і зеленою квасолею
Короп, фарширований шматками, заливний
Короп з цибулею і чорносливом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: