Як приготувати філо-стаканчики з курячим філе, манго і зеленою цибулею?
>Красива і разом з тим дуже смачна закуска, яка чудово підійде для святкового столу, так як крім смакових достоїнств вона ще і виглядає красиво і нарядно. Основа даного страви (тобто самі стаканчики) з тіста філо - тонкого прісного тіста, традиційно використовується в стравах турецької кухні. Таке тісто можна пошукати в супермаркетах чи спеціалізованих магазинах.
Для приготування вам буде потрібно наступне: для стаканчиків - 36 квадратиків тесту філо зі стороною 12 сантиметрів та 100 мілілітрів оливкової олії; для начинки - близько 300 грамів курячого філе, мелений чорний перець і сіль-одна чайна ложка паприки, щіпка чилі, дві столові ложки рослинної олії, половинка великого стиглого манго, парочка пір'їнок зеленої цибулі, 150 г натурального йогурту або нежирної сметани і 150 грамів соусу "Манго Чатні".
Всі квадратики тіста філо потрібно змастити оливковою олією і скласти по три - один на інший у вигляді зірочки, після чого викласти отримані конструкції у змащені маслом формочки для маффінів (вийде як раз 12 кошиків-стаканчиків). Випікати в розігрітій до 220 градусів духовці до утворення золотистого відтінку, а потім остудити і вийняти з форми. Куряче філе нарізати довгастими смужками і посипати їх сіллю і всіма зазначеними видами перцю, а потім зовсім трохи обсмажити м'ясо на розігрітій рослинній олії і дати стекти зайвому жиру, а коли м'ясо остигне його потрібно нарізати подрібніше. Очищений манго також порізати довгими смужками. Зелену цибулю порізати. Всі ці продукти розділити і викласти у філо-стаканчики, а зверху полити невеликою кількістю суміші йогурту з соусом "Манго Чатні" і подавати до столу.