Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати цацики з сиром?
Цацики - страва грецької кухні, один з найулюбленіших соусів в нашому сімействі. Варіантів приготування дуже багато, це може бути і соус до м'яса, картоплі, і густий освіжаючий суп в літню спеку, і намазки для бутербродів. Дуже смачно! Що нам знадобиться для приготування Один салатний огірок (довгий) 150 грам натурального йогурту без добавок 200 грам жирного сиру Пучок зеленої цибулі (або кропу - на вибір) Два зубчики часнику Три столові ложки оливкової олії Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Соус розрізняється не тільки за складом інгредієнтів, є і різні способи приготування. В основному це стосується огірків - їх можна натерти на тертці (великої або дрібної) або нарізати дуже маленькими кубиками. У цьому варіанті огірок натирається на крупній тертці (шкірку зчищати не потрібно). Посипаємо натертий огірок сіллю і залишаємо на 15 хвилин. Сир розтираємо, змішуємо з йогуртом. Дрібно ріжемо цибулю (або кріп, можна змішати цибулю з кропом), перемішуємо з сирною масою. Часник пропускаємо через прес, додаємо до сиру, вливаємо олію. Добре вимішуємо. З огірків віджимаємо сік, огіркову масу додаємо до творожному соусу. Перемішуємо і відразу подаємо до столу (влітку можна прибрати на півгодини в холодильник для охолодження). | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |