Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати баклажани в томатному соусі?
Дуже літнє, легке блюдо, холодна закуска з овочів. Зовсім не гостра, але дуже ароматна, з м'яким смаком баклажанів. Він не перебивається ні обсмаженням, ні прянощами, а вдало доповнюється кисло-солодким присмаком томатів та ароматом часнику. Що знадобиться для приготування Шість великих баклажанів Вісім великих помідор Три - чотири головки часнику Дві чайних ложки солі з гіркою (за смаком) Рослинна олія (від чверті до половини склянки) Приготування Часник чистимо, кожну часточку розрізаємо навпіл щоб часник краще віддавав аромат. Засипаємо двома чайними ложками солі, перемішуємо. Помідори надрізаємо, заливаємо окропом, даємо трохи постояти. Баклажани миємо, відрізаємо хвостики, розрізаємо плід упоперек на дві частини. Якщо дрібні - залишаємо цілими. Чистити від шкірки не потрібно. У баклажанах робимо тонким гострим ножем глибокі надрізи, шпигуємо часником. Він повинен увійти глибоко. Складаємо баклажани одним шаром в широку каструлю, туди ж відправляємо залишки часнику. Помідори чистимо від шкірки, нарізаємо шматочками прямо на баклажани. Помідор повинно бути багато! Ставимо каструлю на вогонь, залишаємо на 15-20 хвилин. коли помідори розваряться, пробуємо на сіль і вливаємо олію (більше або менше - хто як любить). Залишаємо ще на 15 хвилин на середньому вогні під кришкою. Перевіряємо на м'якість. Якщо готові - вимикаємо, даємо охолонути до кімнатної температури і прибираємо в холодильник на ніч або на добу. Їдять цю закуску холодної, зі свіжим хлібом або з будь-яким гарніром. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |