Фундук - корисне і смачне ласощі і доповнення багатьох десертів. Щоб смак лісового горіха став ще більш яскравим, насиченим, перед вживанням горіхи рекомендується обсмажити. Як правильно це зробити? Перед обсмаженням звільніть від шкаралупи горіхи і переберіть. Всі темні, вкриті пліснявою викинете, якщо якісь з горіхів мають неприємний запах - їх теж відправляйте в сміття без жалю. Щоб горіхи було легше звільнити від щільно прилягає коричневою плівки, їх потрібно бланшувати. Покладіть фундук в глибоку каструлю, залийте окропом так, щоб він повністю покрив горіхи, і потримайте 10 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і зніміть розм'якшену плівку. Просушіть горіхи на рушник. Якщо часу на бланшировку немає, обсмажте горіхи разом з лушпинням, потім вона стане крихкою і її можна буде зняти руками.
Фундук обсмажують на сухій сковороді без додавання масла або будь-яких інших жирів. Сковорідку (краще чавунну) потрібно накрити кришкою і обсмажувати горіхи на невеликому вогні п'ять хвилин. Потім перемішати, зняти кришку, збільшити вогонь і обсмажувати ще п'ять хвилин.
В духовці горіхи просмажаться рівномірніше, але такий спосіб обсмажування вимагає великої кількості горіхів. Викладіть їх на деко рівним шаром, поставте в гарячу духовку і обсмажуйте на середньому вогні 15 хвилин. За цей час два-три рази горіхи потрібно перемішати.