Главная » Статьи » Рецепти

Як готувати журавлинний соус?
Вишуканий запашну журавлинний соус готується швидко і він ідеально підходить практично до будь-яких м'ясних страв. Готувати соус можна з замороженої і зі свіжої журавлини. Смак буде однаково добре в обох варіантах приготування.
Нам буде потрібно: пів кіло ягідок, один апельсин, води грам п'ятдесят, прянощі за смаком (перець мелений і запашний). Неодмінним інгредієнтом є тертий мускатний горіх, цукор за смаком додаємо.

Ягідки журавлини потрібно промити, залити водою, в сотейнику п'ять хвилин проварити і дати охолонути ягодам. Після цього можна протерти крізь сито ягоди, тим самим відокремити непотрібні шкірки. В отримане пюре треба додати цукор (на смак орієнтуємося), спеції, горіх мускатний (не переборщіть!), цукор, сік апельсина і трохи цедри, знятої з нього стружкою.

Пюре журавлинне з соком і спеціями варимо на повільному вогні. Соус виходить густим, але якщо ви переборщили з водою і соус не хочете сильно уварювати, додайте в нього невеликими порціями крохмаль, в цьому випадку соус буде мати потрібну консистенцію.
Приємного!
Категория: Рецепти |
| Теги: буде, Соус
Як готується іспанський суп з куркою?
Як смачно запекти курку з лимоном?
Як приготувати соковиті котлети з кабачком?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: