Ця запіканка виходить просто приголомшливо смачною з апетитною хрусткою скоринкою і разом з цим з ніжною консистенцією - блюдо прямо-таки "тане в роті". Ну а крім цього така закуска ще і дуже ситна та поживна, ну а її продуктовий склад дуже простий і нехитрий, тому готувати її можна практично кожен день. Для того, щоб приготувати це блюдо вам будуть потрібні наступні складові: приблизно один кілограм цукіні (ну або ж їх можна замінити звичайними молоденькими кабачками), половина кілограми фаршу (для цієї запіканки підійде практично будь-м'ясний фарш по вашому вибору і смаку), близько 200 грамів ріпчастої цибулі, 150 г будь-якого твердого сиру, п'ять столових ложок томатної пасти або соусу, а крім цього рослинне масло, чорний перець і сіль.
Ріпчасту цибулю слід очистити від лушпиння і дрібно нарубати, після чого обсмажити до легкої рум'яного кольору на розігрітому олії у сковорідці, а потім додати до цибулі фарш і готувати на помірному вогні ще близько п'яти-семи хвилин, влити в сковороду томатну пасту (або соус), а також сіль і перець за смаком, перемішати і готувати ще стільки ж часу. Цукіні потрібно гарненько вимити, витерти і нарізати кільцями товщиною приблизно в половину сантиметра (при необхідності цукіні треба очистити від дуже твердої шкірки). Твердий сир натерти на крупній тертці. Підходящого розміру жароміцну форму слід злегка змастити олією і викласти в неї один шар кружечків цукіні. Шар трохи посолити і викласти на нього рівним шаром половину цього підготовленого фаршу, на фарш викладається ще шар цукіні, а потім знову йде залишився фарш і останній шар цукіні. Зверху запіканку потрібно посипати натертим сиром і можна відправляти в духовку, де запіканка буде запікатися протягом 35-40 хвилин при 180 градусах. Розрізати запіканку краще вже тоді, коли вона повністю охолоне, а в іншому випадку блюдо просто розсиплеться.