Дуже незвичайний соус придумали французи, готується він на основі свіжого майонезу, називається "тартар". Добавки в соус йдуть різні, це і мариновані огірочки і каперси, зелень свіжа і сьомга. Рецепт приготування соусу тартар з сьомгою хочу вам сьогодні запропонувати. Знадобиться: сьомга слабосолона, варені курячі яйця, зелень кропу і мариновані огірочки. Для приготування саморобного майонезу: десять перепелиних яєць, масло рослинне, столова ложка гірчиці, чайна ложка оцту, солі трохи.
Спочатку готуємо основу, тобто майонез. Яйця перепелині сирі в блендері змішуємо на низькій швидкості гірчицею і сіллю. Швидкість збільшуємо і тонкою цівкою масло вливаємо і продовжуємо збивати. В кінці вливаємо оцет. Виходить густий домашній майонез.
Тепер готуємо сам тартар: у майонез жовтки зварених круто яєць додаємо (один - два), дрібно нарізану зелень і дрібно січені огірочки солоні, плюс дрібно подрібнену сьомгу. Перемішуємо і ... соус тартар з сьомгою готовий! Пригощайтеся.))