Багато люблять халву, купують її в магазині, хоча цей неймовірно смачний десерт можна приготувати самостійно. В якості добавок можна використовувати родзинки, ванілін, фісташки, родзинки. необхідні Продукти: насіння вже почищених дві склянки,п'ятдесят грам рафінованої соняшникової олії, півтори склянки борошна, пів склянки цукрового піску, води фільтрованої пів склянки. Власне це і є всі необхідні продукти.
Як готувати халву: спочатку треба зварити сироп, для цього на повільному вогні до кипіння доводяться цукор і вода. Гарячого сиропу даємо охолонути. Очищені насіння потрібно перекрутити кілька разів або в м'ясорубці або в блендері. Якщо насіння було не смаженими, треба їх попередньо підсмажити. Борошно теж смажимо, сковорідку ні чим не змащуємо. Змішуємо масло, остиглий сироп, подрібнені насіння і борошно, плюс ваніль або будь-яку іншу добавку всипаємо. Виходить густа маса, ароматна і смачна!
Залишається лише надати їй форму квадратну або круглу, під прес на ніч укласти. Після, як халва затвердіє, нарізаємо її ножем і з чайком їмо. Приємного!