Таке дивно просте, як у приготуванні, так і за своїм складом печиво є традиційним блюдом в Іспанії, де Чуррос (також випічку можуть називати Чурро) зазвичай подається на сніданок разом з чашкою гарячого густого шоколаду, ну а в цьому варіанті пропонується замість цього просто посипати отримані хрусткі палички-печенюшки цукром або цукровою пудрою - вийде теж дуже-дуже смачно! Для того, щоб приготувати іспанське печиво Чуррос вам будуть потрібні такі інгредієнти: один стакан води, два курячих яйця, 50 грамів вершкового масла, 150 г пшеничного борошна, зовсім невелика щіпка солі, а також рослинна олія для фритюру і цукор-пісок або цукрова пудра для посипання готового печива (за бажанням).
Спочатку готується заварне тісто: воду і вершкове масло необхідно змішати і на помірному вогні довести суміш до кипіння, після чого додати борошно і сіль, перемішуючи суміш до повної однорідності (ніяких грудочок утворитися не має). Коли маса трохи охолоне, в неї слід додати яйця і знову розмішати до однорідності. Тісто за допомогою кондитерського шприца необхідно відсаджувати прямо у фритюр або сковороду з розпеченим рослинним маслом у вигляді довгих смужок-паличок, ну і обсмажувати до золотистої рум'яної скоринки. Обсмажене печиво потрібно викласти на паперові серветки або рушники, ну а коли стече жир, перекласти на блюдо і при бажанні посипати цукром або пудрою (можна ще додати кориці), ну або ж подавати, як в Іспанії з гарячим шоколадом.