Індійське блюдо з цікавим і незвичайним назвою наан являє собою смачну коржик з прісного пшеничного тіста, яка вважається традиційним хлібом в Індії та деяких середньоазіатських країн. Наан може подаватися як окрему страву, а також разом з іншими стравами з овочів або м'яса, ну а особливістю цієї апетитної і неймовірно смачною коржі є те, що її прийнято подавати саме гарячої. Для того, щоб приготувати індійський наан вам буде необхідно наступне: чверть склянки молока (підійде як домашнє незбиране молочко, так і магазинний продукт), приблизно два з половиною склянки пшеничного борошна, 25 г свіжих дріжджів, дві столові ложки теплої питної води, одна столова ложка розпушувача для тіста (або соди), чверть склянки натурального йогурту (несолодкого), чотири столові ложки попередньо розтопленого вершкового масла, одна чайна ложка цукрового піску і дві столові ложки солі, а також подрібнена зелень за бажанням (підійде як свіжа, так і суха).
Спочатку потрібно приготувати опару - у суміші води і молока, слід розвести свіжі дріжджі і туди ж додати цукор, після чого поставити цю суміш у тепле місце і залишити до тих пір, поки об'єм не збільшиться в два рази. Змішати йогурт, розтоплене масло, а потім додати борошно разом з розпушувачем і сіллю, все це перемішати і з'єднати з неї опарою, ну і потім замісити тісто для майбутньої коржі-хліба. Миску з підготовленим тістом накрити рушником і прибрати в тепле місце на два-три години, а після тісто потрібно розділити на шість частин, кожну розкачати в корж товщиною близько 0,5-1 сантиметр, при бажанні посипати дрібно нарубаною зеленню і викласти на деко. Випікається наан в розігрітій до 225 градусів духовий печі протягом буквально 5-10 хвилин, а потім гарячий корж необхідно змастити вершковим маслом і відразу ж подавати до столу.
|