Якщо ви затятий шанувальник (прихильниця) шоколаду і бананів, рецепт вам точно знадобиться. Такий джем готується не довго, виходить неймовірно ароматним і злагодженим за смакову гаму. Годиться для тостів, для булочок і для змащування бісквітних коржів. Що потрібно: три великих і стиглих бананів (дуже важливо придбати саме стиглі!), чотири столові ложки цукру, одна чорна шоколадка (максимальний відсоток вмісту какао, який ви тільки зможете знайти), один великий апельсин.
Потрібно каструлька з не пригорающим дном, в ній ми і будемо варити джем. Банани чистимо, нарізаємо, виделкою в пюре тиснемо або подрібнюємо блендером. Видавлюємо сюди ж сік з апельсина, потрібен тільки сік, цедру і м'якоть у джем не будемо додавати. Варимо пару хвилин на слабкому вогні, цукор не забуваємо додати і через зазначений час шоколад, поламаний на максимально дрібні шматочки, додаємо. Перемішуємо і як тільки джем придбає однорідно-шоколадного відтінку консистенцію, знімаємо каструлю з вогню. Зберігати банановий джем з шоколадом слід в холодильнику.