Главная » Статьи » Рецепти

Як готується барбуния?
Блюдо турецької кухні, готується з квасолі. Дуже незвично і смачно, і якщо ви любите квасоля - спробуйте обов'язково, барбуния стане одним з улюблених ваших страв.
Що знадобиться для приготування
Склянку квасолі
Дві - три великих картоплини
Дві головки цибулі
Дві морквини
Дві помідори
Кілька зубчиків часнику
Один гострий перець
Шість столових ложок оливкової (рослинного) масла
Дві чайних ложки цукру
Сік половинки лимона
Сіль і червоний мелений перець за смаком
Зелень петрушки або кінзи
Приготування

Квасоля замочуємо на ніч і потім відварюємо. Воду зливаємо. Картоплю і моркву ріжемо кубиками, цибулю - дрібними шматочками, дрібно нарізаємо часточки часнику. Помідори натираємо на тертці, ріжемо зелень петрушки і гострий перець (його краще порізати кружечками).

Беремо сотейник або каструлю з товстим дном. Наливаємо олію, добре прогріваємо. Викладаємо цибулю, часник, через пару хвилин посипаємо цукром і обсмажуємо до напівготовності. Додаємо перець, смажимо ще дві хвилини. Потім кладемо моркву, через п'ять хвилин додаємо картоплю і при постійному помішуванні обсмажуємо ще п'ять хвилин. Вливаємо закипілу воду (з чайника), вона повинна покрити овочі, робимо невеликий вогонь і варимо до напівготовності картоплі. Додаємо квасолю, даємо закипіти, вливаємо терті помідори, обережно перемішуємо. Приправляємо перцем, сіллю, лимонним соком і на самому маленькому вогні тушкуємо хвилин десять. Готового блюда даємо охолонути і розкладаємо по тарілках. У Туреччині барбуния подається холодною з рисом.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, барбуния
Як готується оджахурі?
Як приготувати простий смачний салат?
Як приготувати суп з щавлю
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: