Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується барбуния?
Блюдо турецької кухні, готується з квасолі. Дуже незвично і смачно, і якщо ви любите квасоля - спробуйте обов'язково, барбуния стане одним з улюблених ваших страв. Що знадобиться для приготування Склянку квасолі Дві - три великих картоплини Дві головки цибулі Дві морквини Дві помідори Кілька зубчиків часнику Один гострий перець Шість столових ложок оливкової (рослинного) масла Дві чайних ложки цукру Сік половинки лимона Сіль і червоний мелений перець за смаком Зелень петрушки або кінзи Приготування Квасоля замочуємо на ніч і потім відварюємо. Воду зливаємо. Картоплю і моркву ріжемо кубиками, цибулю - дрібними шматочками, дрібно нарізаємо часточки часнику. Помідори натираємо на тертці, ріжемо зелень петрушки і гострий перець (його краще порізати кружечками). Беремо сотейник або каструлю з товстим дном. Наливаємо олію, добре прогріваємо. Викладаємо цибулю, часник, через пару хвилин посипаємо цукром і обсмажуємо до напівготовності. Додаємо перець, смажимо ще дві хвилини. Потім кладемо моркву, через п'ять хвилин додаємо картоплю і при постійному помішуванні обсмажуємо ще п'ять хвилин. Вливаємо закипілу воду (з чайника), вона повинна покрити овочі, робимо невеликий вогонь і варимо до напівготовності картоплі. Додаємо квасолю, даємо закипіти, вливаємо терті помідори, обережно перемішуємо. Приправляємо перцем, сіллю, лимонним соком і на самому маленькому вогні тушкуємо хвилин десять. Готового блюда даємо охолонути і розкладаємо по тарілках. У Туреччині барбуния подається холодною з рисом. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |