Главная » Статьи » Рецепти |
Швидке тісто для піци
Секрет цього тесту в дещо більшій кількості дріжджів, ніж ви зазвичай берете для приготування дріжджового тіста. І ще – додавання меду. Все це вкупі прискорює дозрівання тіста без шкоди для якості готового коржа, і після випічки піца залишається м'якою, не черствіє. Що знадобиться з продуктів Склянку борошна Третину склянки води Столова ложка рослинного масла Чайна ложка з гіркою сухих дріжджів Половина столової ложки меду Половина чайної ложки меду Спеції за смаком (сушений базилік, чебрець, чебрець) Приготування Підігрійте воду до теплого стану. Розчиніть мед і дріжджі, залиште на пару хвилин. Борошно просіяти в миску, поступово додавайте борошно у воду з дріжджами і медом. Можливо, борошна знадобиться трохи менше. Додайте рослинне масло, за бажанням покладіть спеції, посоліть і замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Покладіть його в змащену маслом посуд, накрийте кришкою і поставте в тепло для підйому. Хвилин через 10 – 15 тісто збільшиться в об'ємі і можна приступати до розбирання коржів для піци. Виходить швидко і смачно. Якщо правильно організувати процес, то піца буде готова менше ніж через годину (йде на всі 40 – 45 хвилин). Тоді як для приготування класичного дріжджового тіста потрібно не менше години. Продукти дані з розрахунку на одну піцу. Пропікається корж швидко, хвилин за 15 на середньому вогні. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |