Главная » Статьи » Рецепти

Швидке тісто для піци
Секрет цього тесту в дещо більшій кількості дріжджів, ніж ви зазвичай берете для приготування дріжджового тіста. І ще – додавання меду. Все це вкупі прискорює дозрівання тіста без шкоди для якості готового коржа, і після випічки піца залишається м'якою, не черствіє.
Що знадобиться з продуктів

Склянку борошна
Третину склянки води
Столова ложка рослинного масла
Чайна ложка з гіркою сухих дріжджів
Половина столової ложки меду
Половина чайної ложки меду
Спеції за смаком (сушений базилік, чебрець, чебрець)

Приготування

Підігрійте воду до теплого стану. Розчиніть мед і дріжджі, залиште на пару хвилин. Борошно просіяти в миску, поступово додавайте борошно у воду з дріжджами і медом. Можливо, борошна знадобиться трохи менше. Додайте рослинне масло, за бажанням покладіть спеції, посоліть і замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Покладіть його в змащену маслом посуд, накрийте кришкою і поставте в тепло для підйому. Хвилин через 10 – 15 тісто збільшиться в об'ємі і можна приступати до розбирання коржів для піци.
Виходить швидко і смачно. Якщо правильно організувати процес, то піца буде готова менше ніж через годину (йде на всі 40 – 45 хвилин). Тоді як для приготування класичного дріжджового тіста потрібно не менше години.
Продукти дані з розрахунку на одну піцу. Пропікається корж швидко, хвилин за 15 на середньому вогні.
Категория: Рецепти |
| Теги: тіста
Як приготувати домашні цукерки "Україна"?
Салат з омлетом
Креветки запечені у соусі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: