Главная » Статьи » Рецепти

Що таке антипасти?
У європейській кухні перед основним блюдом прийнято подавати закуски. Для італійців, у яких різноманітна паста присутній на будь-якому святі чи сімейному обіді, такі закуски називають «антипасти», і подають їх з чарочкою виноградної горілки. Антипасти бувають овочеві, сирні або м'ясні.
Антипасти - це, як правило, не просто м'ясна або овочева нарізка. Призначення таких страв - порушити апетит своїм ароматом, зовнішнім виглядом і звичайно смаком. Подають антипасти на великому блюді, і в доповнення до закусок пропонують свіжий хліб кількох сортів, оливкова олія і бальзамічний оцет. Дуже часто закуски доповнюють в'яленими помідорами, бринзою, зеленню, оливками і маслинами.

З м'ясних делікатесів теж складають антипасти. В якості м'ясної закуски можуть запропонувати нарізку з сирокопчених ковбас, пармської шинки, карпаччо, бекону. Звичайно, без сирів різних сортів важко уявити італійську кухню, як і без морепродуктів, свіжих і запечених овочів.
Зазвичай в антипасти не менше 6 страв, але ця кількість може досягати і 20 різновидів холодних закусок.
Категория: Рецепти |
| Теги: закуски, антипасти
Як зробити десерт "Кольорові олівці"?
Як зробити горілку з журавлиною?
Сирки в шоколадній глазурі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: