Вся принадність такої закуски (рулетика з лаваша) в тому, що приготування такої страви є дуже простим і не займає багато часу, а це може дуже стати в нагоді, якщо намічається незапланований заздалегідь прихід гостей, приміром, ну або що-небудь подібне. До того ж, смак у цієї закуски дуже весняний завдяки тому, що в приготуванні рулету використовуються свіжі овочі та зелень. Список продуктів необхідних для того, щоб приготувати рулет з лаваша з начинкою з фаршу і овочів: два тонких лаваша, 200 г м'ясного фаршу (будь-якого за вашим вибором), один свіжий огірок, один помідор і один болгарський перець, трохи рукколи зеленого салату, один зубчик часнику, дві столові ложки майонезу, половинка столової ложки томатної пасти, а також рослинна олія, чорний перець і сіль.
Спочатку готується начинка для майбутнього рулетика: болгарський перець потрібно нарізати соломкою і злегка обсмажити на рослинному маслі, після чого додати в сковороду фарш і томатну пасту, посолити і поперчити і трохи загасити (всього близько 10-15 хвилин, при цьому можна додати невелику кількість води). Очищений від шкірки огірок і помідор слід порізати - огірок довгими тонкими смужками, а тоненькими кружечками помідор, майонез змішати з подрібненим або пропущеним через прес часником. Потім лаваш потрібно розгорнути, розкласти на робочій поверхні столу і змастити майонезно-часниковою сумішшю. Викласти зверху підготовлений фарш, а далі кружечки помідора і скибочки огірка, ну а на них зверху по кілька листочків руколи і салату. Ну і після цього акуратно згорнути лаваші в рулет, нарізати скибочками і подавати до столу.
|