При бажанні котлетки можна приготувати практично все, але тим не менше все-таки найбільш звичним і можна навіть сказати традиційною стравою завжди вважалися котлети з м'ясних продуктів, ну або як от в даному випадку з такого корисного субпродукту, як нирки - котлетки з них виходять смачненькими, ну а вживати їх можна як у гарячому. так і в холодному вигляді. А щоб приготувати такі котлетки з нирок вам знадобляться наступні інгредієнти: один кілограм яловичих нирок, дві великі головки ріпчастої цибулі, одна склянка пшеничного борошна, дві столові ложки вершків середньої жирності, дві столові ложки майонезу, сіль і перець, оцет, ну а також рослинна олія для смаження котлет.
Нирки перед приготуванням бажано попередньо заморозити (це поліпшить смак готового блюда), а потім розморозити, зрізати з них зайвий жир і нарізати невеликими шматочками. Далі викласти нирки в друшляк, полити оцтом і посипати сіллю, перемішати і залишити на кілька хвилин, після чого промити холодною водою. Дану процедуру необхідно повторити два-три рази - це допоможе прибрати неприємний запах. Після підготовлені нирки разом з ріпчастою цибулею слід пропустити через м'ясорубку, до отриманого фаршу додати необхідну кількість майонезу та вершків, а також мелений перець і сіль - у результаті повинна вийти досить рідка маса. Смажити котлетки-оладки з нирок на розігрітій олії з обох сторін до повної готовності.
|