Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити домашній майонез?
Перевага домашнього майонезу перед магазинним безперечно - всі продукти для нього будуть свіжими натуральними, ніяких загусників, ароматизаторів та іншої хімії. Салати вийдуть набагато смачніше і крім того ви завжди зможете підправити смак самого майонезу, зробити його більш гострим або навпаки, пом'якшити смак.
Для приготування знадобиться два яйця, рослинне масло, лимонний сік, яблучний оцет, сіль, цукор, готова гірчиця і чорний мелений перець. Потрібен хороший міксер або блендер для збивання майонезу.
У посуд з високими стінками розбити одне яйце і додати жовток другого яйця. Злегка збити і починати потроху додавати рослинне масло, від кількості якого залежить густота майонезу. Збивати майонез потрібно на високій швидкості. Коли консистенція буде схожа на соус, додати за смаком сіль, цукор, готову гірчицю і перець (якщо потрібен гострий майонез), лимонний сік, оцет. Все збити, якщо вийшов густий або з явним присмаком олії, додати другий білок (його злегка збити виделкою) і ще раз збити. Спробуйте на смак, якщо потрібно - підкоригуйте. На приготування майонезу за цим рецептом йде близько десяти хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: збити, майонезу
Томатний хліб з сиром
Як приготувати смачний пісний борщ?
Як готувати дієтичний чізкейк?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: