Главная » Статьи » Рецепти

Як зберігати брусницю?
Ягоди брусниці можна зберігати в свіжому вигляді, у власному соку, з додаванням цукру, в сушеному вигляді.
У ягодах брусниці міститься бензойна кислота, яка охороняє їх від загнивання і бродіння, це дає можливість практично без проблем зберігати брусницю в свіжому вигляді до самої весни. Все що потрібно - це промити ягоди і залити їх чистою водою (щоб вони не висохли). Місце для зберігання вибирають темне і прохолодне (ідеально підходить для цієї мети льох). При настанні холодів воду зливають, ягоди перекладають в дерев'яну тару або у кошик і залишають у холодному місці (потрібно стежити щоб ягоди не замерзали). В такому вигляді вони зберігають всі свої корисні властивості і смакові якості.
Щоб зробити брусницю у власному соку, відбирають тільки стиглі ягоди. Їх три-чотири рази промивають, дають стекти воді, перекладають у посудину, заповнюючи її на третину. Дерев'яною ложкою ягоди ущільнюють до появи соку і насипають наступний шар ягід, їх теж ущільнюють. Коли ємність наповниться, зверху її накривають чистою тканиною, кладуть дерев'яний кружок і зверху придавлюють гнітом. Через кілька днів ягоди осядуть, потрібно доповнити до верху, закрити і переставити в прохолодне місце для зберігання.
Категория: Рецепти |
| Теги: їх, ягоди
Приголомшливо смачні шашлики курки з ананасами
Як приготувати хот-доги з фаршем?
Овочі в винному соусі по-монастирськи
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: