Главная » Статьи » Рецепти

Як запекти овочі з грибами?
Влітку і восени, коли достаток свіжих овочів, саме час для приготування різноманітних овочевих страв. Не бійтеся експериментувати, готуйте кожен день щось смачне і корисне. Ось один з таких рецептів - запечені овочі з грибами.
Що знадобиться для приготування

П'ять картоплин
По одному кабачка і баклажана
Один солодкий болгарський перець
Одна морквина
Дві цибулини
Три помідора
200 - 300 грам печериць (або лісових грибів)
Дві часточки часнику
150 грам сиру
200 грам сметани
Пучок свіжої зелені (базилік, чебрець, селера)
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Рослинна олія

Приготування

Картопля, баклажани, кабачки, моркву і помідори нарізати тонкими скибочками. Перець нарізати брусочками, цибулю - півкільцями, часник подрібнити. Всі овочі обсмажити по черзі на сковорідці до світло-золотистого кольору і викласти у змащену олією форму для запікання. Цибулю обсмажувати в останню чергу і коли він стане прозорим, додати до нього попередньо відварені гриби.
Першим на дно потрібно покласти обсмажений часник, потім - картоплю, посолити, поперчити і викласти моркву. Викласти половину грибів з цибулею на морквину, підсолити, посипати перцем і змастити сметаною. Викласти баклажани, посолити, зверху - кабачки, посолити і поперчити. На кабачки розкладаємо обсмажений перець і свіжі помідори. Солимо, перчимо, посипаємо зеленню і додаємо решту гриби. Змащуємо сметаною, посипаємо сиром, запікаємо одну годину в духовці при температурі 180 градусів.
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, посолити
Картопля фарширований оселедцем
Короп, фарширований шматками, заливний
Пудинг з яловичої печінки з грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: