Главная » Статьи » Рецепти |
Як запекти овочі з грибами?
Влітку і восени, коли достаток свіжих овочів, саме час для приготування різноманітних овочевих страв. Не бійтеся експериментувати, готуйте кожен день щось смачне і корисне. Ось один з таких рецептів - запечені овочі з грибами. Що знадобиться для приготування П'ять картоплин По одному кабачка і баклажана Один солодкий болгарський перець Одна морквина Дві цибулини Три помідора 200 - 300 грам печериць (або лісових грибів) Дві часточки часнику 150 грам сиру 200 грам сметани Пучок свіжої зелені (базилік, чебрець, селера) Сіль і чорний мелений перець за смаком Рослинна олія Приготування Картопля, баклажани, кабачки, моркву і помідори нарізати тонкими скибочками. Перець нарізати брусочками, цибулю - півкільцями, часник подрібнити. Всі овочі обсмажити по черзі на сковорідці до світло-золотистого кольору і викласти у змащену олією форму для запікання. Цибулю обсмажувати в останню чергу і коли він стане прозорим, додати до нього попередньо відварені гриби. Першим на дно потрібно покласти обсмажений часник, потім - картоплю, посолити, поперчити і викласти моркву. Викласти половину грибів з цибулею на морквину, підсолити, посипати перцем і змастити сметаною. Викласти баклажани, посолити, зверху - кабачки, посолити і поперчити. На кабачки розкладаємо обсмажений перець і свіжі помідори. Солимо, перчимо, посипаємо зеленню і додаємо решту гриби. Змащуємо сметаною, посипаємо сиром, запікаємо одну годину в духовці при температурі 180 градусів. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |