Заморожувати можна будь-яку зелень, яка вам подобається. Це і петрушка, кінза, кріп, базилік, селера. Якісь пряні трави прекрасно уживаються разом, а які не терплять сусідства і це потрібно враховувати при складанні різних сумішей. Зелень петрушки і кропу можна заморозити і в окремих пакетиках, і в кубиках льоду, і в суміші з іншими рослинами. Вони чудово доповнюють один одного і поєднуються в замороженому вигляді з селерою, кінзою. А ось базилік потрібно заморожувати окремо від інших трав, його сильний аромат перебиває інші запахи. Перед заморожуванням будь-яку зелень потрібно добре вимити під проточною водою, прибрати пожовклі листочки. Покласти на рушник і підсушити. Потім гострим дрібно ножем нарізати, зробити суміші з декількох рослин, нарізати окремо кожен вид зелені і скласти в невеликі сухі прозорі пакети. Зелень потрібно щільно утрамбувати, в пакетик добре б покласти папірець з написом де що, щоб потім не плутатися. В замороженому вигляді, та ще подрібненому, петрушка схожа на кінзу, а кінза на селера. Пакети краще зав'язувати не вузликом, а петелькою, так буде легше відкривати.
|