Чим вище будуть смакові якості свіжої моркви, тим краще вона буде в сушеному вигляді. Недозрілі, пошкоджені плоди для сушіння не варто використовувати, краще пустити їх на переробку. Якщо сушити недозрілі морквину, якість готового сировини буде посереднім, і смачного супу або рагу з неї не вийде. Тому для сушіння відбирайте тільки стиглу, міцну, соковиту морквину. Перестиглі та розтріскані коренеплоди теж відкладіть в сторону - під час попередньої обробки з них піде значна частина вітамінів. Ідеально підійде для сушіння невелика морква яскраво-помаранчевого кольору. підготовка сировини починається з сортування і перебирання врожаю. Загнили, потворної форми, потріскані, пошкоджені відкладіть в сторону. Ту морквину, що ви відібрали для сушіння, розсортуйте за величиною, щоб було зручніше сушити. Ретельно промийте моркву, а щоб змити сліди отрутохімікатів з поверхні моркви, її потрібно вимити у воді з додаванням харчової соди (на літр води додайте чайну ложку соди) або у воді з додаванням оцту (на літр води столова ложка 9% оцту).