Зберегти цибулю на зиму можна двома способами - сушити цілі цибулини або висушити очищений і нарізаний лук. У другому випадку сухий цибулю можна перемолоти в порошок і додавати в їжу як приправу. Щоб цибуля довго зберігався, після збирання його треба добре просушити на сонці. Сушити краще розсипом, до повного висихання верхнього шару цибулиння. Лук повинен стати темно-золотистого кольору з сухою шийкою. Тоді його можна скласти в капронові панчохи або заплести в коси і підвісити на стіну. Збереження цибулі при такому способі сушіння і зберігання практично стовідсоткова.
Щоб отримати цибульну приправу, цибулю ріжуть на кільця. Для цього вибирають гострі сорти цибулі і відбирають щільні, тверді цибулини. Цибулю очищають від лушпиння, нарізають тонкими кільцями, які ріжуть на кілька частин. Сушать нарізану цибулю на сонці або в духовці при температурі 50 - 60 градусів. У духовці цибулю сушиться чотири - шість годин, під час сушіння лук виділяє гострий, їдкий запах, тому потрібно добре провітрювати кухню або ж сушити цибулю на сонці.
Щоб цибуля під час сушіння не поміняв колір, його перед сушінням витримують приблизно п'ять хвилин в розчині солі (на літр холодної води 50 грам солі). Під час сушіння цибулю потрібно перемішувати, висушений відбирати. Правильно висушений цибуля буде мати білий або рожево-фіолетовий колір (залежить від сорту).