Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати житні коржі з медом?
Тісто з додаванням житнього борошном швидко перекисает, тому його не варто залишати для тривалої расстойки. В іншому проблем з приготуванням бути не повинно. Що знадобиться з продуктів Стакан житнього борошна Півтори склянки пшеничного борошна Столова ложка меду Дві столових ложки рослинного масла Склянку теплої води (можна сироватки) Чайна ложка солі Чайна ложка з гіркою сухих дріжджів Чайна ложка цукру Приготування Відберіть півсклянки пшеничного борошна, просіяти в миску, покладіть туди ж дріжджі і чайну ложку цукру. Влийте теплу воду або сироватку, розмішайте і дайте постояти поки на поверхні не з'явиться шапочка піни. Додайте мед і рослинне масло, всю просіяну житнє борошно. Розмішайте тісто, потроху додавайте борошно пшеничне і починайте вимішувати. Може виявитися, що пшеничного борошна знадобиться менше, підсипати її за необхідності. Готове тісто перекладіть в змащену маслом посуд, накрийте кришкою, поставте в тепло. Хвилин через сорок обімніть тісто (за цей час воно має підійти), розділіть на три частини. Кожну частину розкачайте в коржик, наколіть виделкою і викладіть на деко (його застелити промасленим папером для випічки). Дайте коржикам трохи підійти, випікайте при температурі 200 градусів до рум'яного кольору. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |